Yine yöresel bir lezzetle geldim:) Siirt yöresine ait perde pilavını daha önce etli yapmış, tarifini sizlerle paylaşmıştım. Bu pilavın diğerinden farkı hem tavuklu oluşu hem de hamurunun tereyağlı olmasıdır. Üzerinde ise badem ve kaju kullanmış olmamdır:) Her iki türlü de harika bir pilav..Tavsiye ederim..
Etli Perde Pilavı tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Malzemeler:
Hamuru Için:
- 2 yumurta
- 1 çay yoğurt
- 100 gram tereyağ
- 3-3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Pilavı Için:
- 3 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 4-5 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı çam fıstık
- 2 tavuk göğsü
Üzeri İçin:
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Badem
- Kaju
Yapılışı:
- Pirinçleri bir kaba alın.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 1 saat kadar bekletin.
- İyice yıkayıp süzgece alın güzelce süzülsün.
- Hamuru yoğurup üzerini kapatın dinlensin.
- Dinlenen hamurdan yumurta kadar ayırın.
- Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açın.
- Fırın kabını tereyağı ile yağlayıp kabukları soyulmuş badem ve kajuları dizin.
- Hamuru hafif dışına taşacak şekilde kaba yerleştirin.
- Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayıp didin.
- Pilav için tereyağını tencereye alın erisin.
- Köpük köpük olunca zeytinyağını ve fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tavuk etlerini de ekleyip 1 2 dakika daha kavurun.
- Kaynar suyu, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi, limon suyunu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ocağın altını kısın.
- Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
- Pilavı, hamur serdiğiniz fırın kabına dökün.
- Kalan hamuruda açıp üzerine kapak yapın.
- 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üzeri kızarınca üzerini aliminyum folyo ile kapatıp etrafı ve altı kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder