Malzemeler:
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 2 büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Diğer Malzemeler:
- 3 patates
- 1 baş sarımsak
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini güzelce yıkayın ve iri iri doğrayın.
- Süzgeçte 5-10 dakika süzülsün.
- Geniş bir kaba alıp üzerine baharatları, tuzu, salçaları, zeytinyağını ve iri doğranmış soğanları ekleyip güzelce karıştırın.
- Streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
- Sarımsakları da ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
- Fırın poşetine koyun.
- Önceden ısıtılmış 230 derece 1 saat pişirin.
- Sonra poşetin üst kısmını kesip 10-15 dakika da bu şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder