13 Mayıs 2017 Cumartesi

Fırın Poşetinde Terbiyeli Tavuk Göğsü


Malzemeler:

  • 3 parça tavuk göğüs eti
  • 2 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Diğer Malzemeler:

  • 3 patates
  • 1 baş sarımsak

Yapılışı:

  • Tavuk göğüslerini güzelce yıkayın ve iri iri doğrayın. 
  • Süzgeçte 5-10 dakika süzülsün. 
  • Geniş bir kaba alıp üzerine baharatları, tuzu, salçaları, zeytinyağını ve iri doğranmış soğanları ekleyip güzelce karıştırın. 


  • Streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. 


  • Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın. 
  • Sarımsakları da ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın. 
  • Fırın poşetine koyun. 


  • Önceden ısıtılmış 230 derece 1 saat pişirin. 


  • Sonra poşetin üst kısmını kesip 10-15 dakika da bu şekilde pişirin. 
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder