7 Mayıs 2017 Pazar

El Açması Burma Baklava


Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke veya limon
  • 1 tutam tuz
  • 4 su bardagi un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Hamuru Açmak İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası

Üzeri İcin:

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı

Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Arası için:

  • 1 kase ince çekilmiş ceviz

Süslemek İçin:

  • 1 kase ince çekilmiş antep fıstığı

Yapılışı:

  • Hamuru hazırlayın. 


  • Yarım saat üzeri örtülü şekilde dinlendirin. 


  • Hamuru 20 bezeye ayırın. 


  • Her bezeyi un, nişasta karışımı ile oklavayla incecik açın.


  • Arasına ceviz serpin. 


  • Oklavayla sarıp büzün. 



  • İstediğiniz büyüklükte kesip fırın tepsisine dizin. 




  • Tereyağı eritin. 
  • Sıvıyağları da ekleyip karıştırın. 
  • Yağ karışımını tatlının üzerine gezdirin. 




  • 200 derecede 20 dakika daha sonra ısıyı 175 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin. 



  • Şerbeti kaynatın. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatın. 
  • Limonu sıkıp ocağın altını kapatın. 
  • Soğuyan tatlıya ılık şerbeti dökün.
  • Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. 


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder