Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sirke veya limon
- 1 tutam tuz
- 4 su bardagi un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hamuru Açmak İçin:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
Üzeri İcin:
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Arası için:
- 1 kase ince çekilmiş ceviz
Süslemek İçin:
- 1 kase ince çekilmiş antep fıstığı
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayın.
- Yarım saat üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
- Hamuru 20 bezeye ayırın.
- Her bezeyi un, nişasta karışımı ile oklavayla incecik açın.
- Arasına ceviz serpin.
- Oklavayla sarıp büzün.
- İstediğiniz büyüklükte kesip fırın tepsisine dizin.
- Tereyağı eritin.
- Sıvıyağları da ekleyip karıştırın.
- Yağ karışımını tatlının üzerine gezdirin.
- 200 derecede 20 dakika daha sonra ısıyı 175 dereceye getirip kızarıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatın.
- Limonu sıkıp ocağın altını kapatın.
- Soğuyan tatlıya ılık şerbeti dökün.
- Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder