6 Mayıs 2017 Cumartesi

Kaşarlı Pide ve 5 Çayı Sofrası


Bu kaşarlı pideleri eşimin doğum gününden 1 gün sonraki beş çayında teyzemle birlikte hazırlamıştık..


Beş çayının ana yemeği ; Kıymalı gözlemeleri ısıtıp minik minik doğradım. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yaptım..



Tatlılar doğum gününden..

Gelelim Kaşarlı Pidenin Tarifine:

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt kaymağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı  
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarim çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Harcı için:
  • 200 gram kaşar peyniri rendesi
  • 5-6 dal dereotu
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir kaç minik parça tereyağ

Üzeri için:
  • Çörekotu

Yapılışı:
  • Hamur malzemelerinden kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.  
  • Hamuru 3 parçaya bölüp pide şekli verin. 
  • İç harcı tüm malzemeli karıştırıp pidelerin üzerine paylaştırın. 
  • Çörekotu serpin. 
  • Bir kaç parça tereyağ koyun. 
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder