Bu kaşarlı pideleri eşimin doğum gününden 1 gün sonraki beş çayında teyzemle birlikte hazırlamıştık..
Beş çayının ana yemeği ; Kıymalı gözlemeleri ısıtıp minik minik doğradım. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yaptım..
Tatlılar doğum gününden..
Gelelim Kaşarlı Pidenin Tarifine:
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt kaymağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarim çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Harcı için:
- 200 gram kaşar peyniri rendesi
- 5-6 dal dereotu
- 5-6 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Bir kaç minik parça tereyağ
Üzeri için:
- Çörekotu
Yapılışı:
- Hamur malzemelerinden kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 3 parçaya bölüp pide şekli verin.
- İç harcı tüm malzemeli karıştırıp pidelerin üzerine paylaştırın.
- Çörekotu serpin.
- Bir kaç parça tereyağ koyun.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder