Daha önce defalarca kez yaptığım Kopuk Kurabiye'yi bu kez kuru incirli, kuru yaban mersinli, fındıklı, yer fıstıklı, damla çikolatalı yani bol malzemeli yaptım.. Bu kurabiye favorim kurabiyem oldu. Hem yapımı çok kolay, kopar at. Birbirine benzemedi, şekli bozuk oldu derdi yok. Ana malzemeler dışında içine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Hemencik yapın hem yiyin hem sevdiklerinize ikram edin:)
İşte tarif:
Malzemeler:
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı yer fıstığı
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 avuç yaban mersini
- 2 tane kuru incir
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.
- Pudra şekerini de ekleyip mikserle çırpın.
- Yumurtayı da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- İri doğranmış fındık ve yer fıstıklarını, yaban mersinini, minik minik doğranmış incirleri ve damla çikolataları ekleyip yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 190 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder