GELELİM PRATİK LEZZETLERE
Herkese sıcacık bir merhaba;
Her zaman uğraştırıcı yorucu yemekler yapacak değilizya biraz
da pratik yemekler, pastalar yapalım.. Tabi lezzetinden taviz vermeden..
Daha önce de bahsettiğim gibi hazır pandispanyaları ve
kremaları çok zor durum da kalmadıkça kullanmıyorum. Ama bu hiç hazır ürün
kullanmayıp bu ürünleri içeren tarifler paylaşmayacağım anlamına gelmiyor. Mesela
bu pastayı arkadaşım da yediğim zaman inanılmaz hoşuma gitmişti ve tabanında ne
olduğunu yiyip bitirene kadar anlamamıştım. Yediğim arkadaşım krema olarak
hazır puding kullanmıştı. Ben kendi hazırladığım kremalarla yaptım daha
lezzetli oldu. Kesinlikle deneyip beğeneceğinizden eminim.
Sevgiyle kalın..:)
Malzemeler:
- 2 adet baton kek
Vanilyalı Krema İçin:
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı tozşeker
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Çikolatalı Krema İçin:
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 80 gram çikolata
Yapılışı:
- Baton kekleri 1 parmak kalınlığında dilimleyip, kare tepsiye dizin.
- Vanilyalı kremayı hazırlamak için bir tencerede unu, şekeri, sütü pişirip kaynadıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyin.
- Mikserle 3-4 dakika çırpın. Ve dilimlenen keklerin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.
- Ayrı bir tencereye kakao, un, şeker ve sütü karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağ ve çikolatayı katıp bir kaç dakika daha kaynatın. (çikolata ve tereyağ eriyene kadar.)
- Vanilyalı krema soğuduktan sonra çikolatalı kremayı da üzerini dökün.
- Pastanın üstünü hindistan cevizi ve çikolata ile süsleyin.
Afiyet olsun..
Not: Kekleri dilimledikten sonra her kek dilimini 1 tatlı kaşığı soğuk süt ile ıslatabilirsiniz.
Not: Kekleri dilimledikten sonra her kek dilimini 1 tatlı kaşığı soğuk süt ile ıslatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder