DIŞI ÇITIR ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK BİR BÖREK
Herkese kocaman merhabalar efendim..:)
İzinli olup evde vakit geçirdiğim zamanlar da tahmin ettiğiniz
üzere vaktimin büyük kısmını mutfakta geçiriyorum. Akşam yemeğinin yanı sıra
eşimin ve kendimin ortak sevdiği hamur işlerini yapmaya çalışıyorum. Bazen de
kendime ayrı eşime ayrı lezzetler yapıyorum.
Bozulmayacak kurabiye, poğaça
tarzı şeyler yapmışsam bitiremeyeceğimiz için yarısını buzluğa kaldırıyorum ve
acil misafirim geldiğinde ya da canımız istediğinde çıkartıp mikrodalga fırında
hemencecik ısıtıyorum. Börekte de aynı şekil de 1 kilo yufkayı aldığım gün bir
kaç çeşit sarıp pişirmeden buzluğa atıyorum ve az az çıkartıp pişiriyorum.
Döşeme böreği ise tepsiye yaptığım da fazla oluyor. Pişmiş böreği de buzluğa
koyduğum zaman yumuşuyor ve kabarıklığı iniyor bu yüzden böreği piştikten sonra
buzluğa koymaktan yana değilim. Sıcak sıcak pişirip sıcak sıcak tüketmekten
yanayım.
Şöyle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık börek canım istediğinde
3 yufka ile tava da pişiriyorum ve aynı gün tüketiyoruz.
Pratik ve lezzetli bu
börek için gelelim tarife;
Malzemeler:
- 3 adet yufka
Börek Sosu İçin:
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin:
- 1 kase beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
Yapılışı:
- Seramik ya da teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın.
- Birinci yufkayı tavaya serip börek sosumuzdan 2 yemek kaşığı dökün.
- İkinci yufkayı ikiye kesip buruşuk bir şekilde tavaya koyun ve soslayın.
- İç harcı döküp üçüncü yufkayı da buruşuk bir şekilde tavaya koyun.
- Tekrar sos döküp alttaki yufkanın dış kısmını üzerine doğru katlayın ve en üstü de hafifçe yağlayın.
- Orta ocağın kısık ateşin de kızarana kadar iki tarafını da pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder