3 Nisan 2014 Perşembe

Köstebek Pasta




TATLI BAŞLAYALIM TATLI DEVAM ETSİN:)


Sımsıcacık bir merhaba:)
Güzel şeyler olacak hissiyle başladım bu blogu yazmaya..Öncelikle kendimden bahsedeyim. Mutfakta zaman geçirmeye bayılan, yeni lezzetler denemeyi sevmeme rağmen klasik lezzetlerden de asla vazgeçmeyen, yemek yapmayı da yemek yemek kadar seven, biraz seçici biraz gurme ve farklı yerler de farklı şeyler yemeyi seven bir mühendisim.
Çok özel bir misafirimiz gelecekse eğer çok kıymet verdiğimiz çok sevdiğimiz biriyse daha fazla özeniriz daha zor daha uğraştırıcı daha lezzetli yiyecekler yapmak isteriz, etrafında saatler geçireceğimiz için daha şık daha ayrıntılı sofralar kurmak isteriz. İşte burada sizin için hem bu misafirler için özel ve zaman harcayacağımız tariflerin yanı sıra, yarım saat sonra sendeyim diye arayıp yarım saat içinde biz de olan yakın dostlarımız ailemiz gibi misafirleriniz için de pratik, benim deyimimle -şipşak- lezzetler hazırlayacağız.

Malzemeler:
Keki İçin:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir fiske tuz
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık kakao
  • 80 gram çikolata 
  • 1 paket vanilya
Arası İçin:
  • 1 adet muz
  • 1 kase damla çikolata
Üzeri İçin:
  • Toz fıstık
Yapılışı:

  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırarak kırın. 
  • Aklarını cam bir kapta bir fiske tuz ile çırpın.
  • Sarılarını tozşeker ile boza kıvamına gelene kadar çırpın. 
  • Suyu da katıp karıştırın. 
  • Kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın. 
  • En son köpürtülen yumurta aklarını da yavaş yavaş karıştırarak homojen kıvama getirin. 
  • Yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine karışımı dökün. 
  • 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. 
  • Bir tencerede çikolata ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.
  • Kaynayan kremaya vanilya ve çikolatasını katıp birkaç dakika da kısık ateşte çırparak pişirip ocağın altını kapatın.
  • Soğuyan pandispanyadan çay bardağı ile küçük yuvarlaklar çıkartın.
  • Bu yuvarlağa 1 dilim muz üzerine bir çay kaşığı damla çikolata ve 1 yemek kaşığı krema koyun.
  • Kalan parçaları elinizle ufalayın. Bu ufalanan parçaları pastaların üzerine bulayın.
  • Üzerini toz fıstıkla süsleyin.
Afiyet olsun:)

Not: Pastayı mutlaka 3-4 saat buzdolabında dinlendirip öyle servis yapın.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder