18 Nisan 2014 Cuma

Yumurta Kapama


YUMURTANIN EN LEZZETLİ HALİ

Kahvaltı da yumurtanın her çeşidini yaparız. Omlet, yumurta salatası, ekşili yumurta, yumurtalı menemen, sucuklu yumurta... diye uzar gider bu liste. Olmazsa olmazdır kahvaltılarımız için. Ve bu kadar çok çeşidi yapılırken tutupta yumurtayı haşlayıp öylece yemek olmaz tabi.. Lezzetine lezzet kalorisine kalori katmak lazım...:))

Malzemeler:
  • 5 adet haşlanmış yumurta (5 kişi için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Kimyon

Yapılışı:
  • Haşlanmış yumurtaları uzunlamasına ikiye kesin.
  • Tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine yumurtaları kapayın ve baharatlarını dökün.
  • Tavadaki yağdan kaşıkla alıp yumurtaların üzerine gezdirin.
  • 1-2 dakika ocakta tutup yağ yanmadan ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder