KAKAOLU BİSKÜVİ:)
Güzel şeyler başarabilmek için bir yemeği pastayı defalarca kez yaptıktan sonra en doğru sonucu bulup arşivime ekliyorum. Elimin olduğu kadar dilimin de lezzetine yüzde yüz güveniyorum. Çevremden gelen tepkilerden dolayı da bu kadar eminim kendimden..
Taze taze pişen kurabiyelerimle, bazen dumanı üstündeyken üfleyerek fotoğrafladığım çorbalarımla, bazen de alel acele hazırlanmış ve ilk çatal da mmmmm mükemmel yazmalıyım dediğim atıştırmalıklarımla karşınızdayım..
Gelelim tarifimize;
Karnım ne kadar tok olursa olsun yemekten yeni kalkmış bile olsam ardından çay varsa (ki benim için olmazsa olmazdır.) kesinlikle çayın yanında atıştırmalık bisküvi, kek, kurabiye olmalı..
Heleki akşam üstü demlenen bir çay, fırından da gelen portakallı vanilya aromalı bir kurabiye, çikolatalı fındıklı bir kek kokusu varsa değmeyin keyfime.. Böyle bir ortamda kitabını eline alıp çayın keyfini çıkarmaktan başka birşey de düşmez insana :)
Bunun adı sanırım keyif, çay keyfi:)
Malzemeler:
- Yarım paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağı kakao
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Yapılışı:
Margarin,tozşeker ve pudra şekeri ve yumurtayı güzelce yoğuralım.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip yoğurmaya devam edelim.
En son 1 çay bardağı fındığı ekleyip yoğuralım.
Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra şekil verelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Çikolatayı benmari usulu eritelim ve soğuyan kurabiyeleri çikolata ve fındıkla istediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder