
KARIŞIK MEYVELİ MEYVE SOSLU PASTA:)
Tefekkür sebeplerinden biri de meyveler...
Nasıl güzel yaradılmışlar her biri nasıl leziz, nasıl nefis ,hepsinin ayrı tadı ayrı kokusu ayrı birer görüntüsü var...hepsi aynı topraktan yetişse de herbiri ne kadar farklı ne kadar mükemmel...Nitekim;
‘...düşünen bir topluluk için deliller vardır’
Malzemeler:
- 1 paket 2 katlı sade pasta keki
- 1 paket vanilyalı pasta kreması
- 1 poşet toz şanti
- Süt
- 2 adet kivi
- 2 adet muz
- 1 kase böğürtlen
- 1 paket hazır meyveli sos
- Sosu hazırlamak için su
- Keki ıslatmak için reçelli su
Meyveli Pasta'nın Yapılışı:
- Yarım su bardağı soğuk suda 2 yemek kaşığı böğürtlen reçelinin sulu kısmından koyup karıştıralım.(Hangi reçeli seviyorsanız, ben aroması daha yoğun olduğu için böğürtlen reçeli kullandım)
- Kekin her iki katını da ıslatalım.
- Arasına tarifine göre hazırlanmış pasta kremasını dökelim.
- Muzun ve kivinin yarısını küçük parçalar halinde doğrayalım ve böğürtlenin yarısını da pastanın ara katına dökelim.
- Üst katına hazırladığımız krem şantiyi de dökelim ve pastayı dolapta dinlendirelim.
- Servis etmemize yakın üzerini meyvelerle süsleyip, hazırladığımız meyve sosunu dökelim.
Afiyet olsun..
Not:
-Üzerini süsleme işini servise yakın yapalım. Aksi halde meyveler kararıyor.
-Meyveli sosu servis etmeden az önce dökelim. Bekleyen sos parlaklığını yitiriyor.
-Pastayı reçelli su yerine yarım su bardağı hazırlanıp, soğutulmuş neskafe ile de ıslatabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder