29 Aralık 2015 Salı

Tuzlu Pastane Kurabiyesi


KIYIR KURABİYE:)
Pastane kurabiyelerinin görünümüne dayanamayıp alan, ama içerdiği yağlardan rahatsız olanlar, tamamen olmasa da küçücük de olsa doğal beslensem diyenler işte sizin tarifiniz:)
Ev yapımı hem de tam pastaneden kuru pasta alırken hayal ettiğimiz lezzette.. Kesinlikle lezzet süper yalnızca mahlep neden eklemedim diye düşündüm. Bence 1 tatlı kaşığı mahlep tadını daha da mükemmel hale getirecektir..
Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket k.tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 kase susam ve çörekotu karışımı
Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar iyice yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp iki avcumuzun arasında uzatıp ikiye katlayıp,bükelim.
  • Önce yumurta beyazına daha sonra susam ve çörekotu karışımına batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
Afiyet olsun..
Not : Hamura 1 tatlı kaşığı mahlep ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeyi pişirip ılınınca buzluk kaplarına dizip, buzluğa koyabilirsiniz. Buzluktan çıktığında aynen yeni pişmiş lezzette kurabiyeleriniz oluyor.
Tuzlu Kurabiye1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder