
ÇAKMA BROWNİ:)
Çok eskilerden bir tarif , vazgeçilmeyen bir lezzet soslu ıslak kek:) Sosu pişmeden döküldüğü için ve az da olsa sıvıyağ içerdiği için sıvıyağ olarak fındık yağı ve ya ayçiçek yağı kullanmanızı tavsiye ederim. Aksi taktirde ağır bir koku oluşuyor. Benim gibi çok yağlı sevmeyenler için bir tavsiye..
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
- Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı:
- Sütü, şekeri, kakaoyu ve yağın yarısını mikser ile iyice çırpalım.
- Oluşan karışımdan 1 bardak ayıralım.
- Kalan yarım bardak sıvıyağı ve yumurtaları kalan karışımın içine ilave edip iyice çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Yağlanıp unlamış fırın kabına kek karışımını dökelim.,
- 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla ya da ince uçlu bir bıçakla kekte delikler açalım. Ya da keki dilimleyelim.
- Üzerine sosu dökelim.
Afiyet olsun..
Not: Sosta yağ bulunduğu için kekin pişmesini beklediği sırada tabakalar oluşacak. Bunun için sosu dökmeden bir tatlı kaşığı ile iyice karıştırıp homojen hale getirelim. Ve kek sıcakken hemen dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder