31 Aralık 2015 Perşembe

Kıymalı Kabak Dolması

Kabak Dolması
Malzemeler:
  • 1 kilo kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal taze nane
  • 7-8 dal maydanoz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 orta boy soğan rendesi
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
  • Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını hafifçe soyun.
  • 3 parçaya kesip içlerini oyun.
  • İç harç için tüm malzemeleri karıştırın.(pişirmeden)
  • Kabakları doldurup tencereye dizin.
  • Ayrı bir tavada tereyağında salçayı kavurun. Sıvıyağı ve suyu da ekleyip birkaç dakika pişirin.
  • Sosu dolmaların üzerine gezdirin.
  • Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder