
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal taze nane
- 7-8 dal maydanoz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 orta boy soğan rendesi
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışımı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
- Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını hafifçe soyun.
- 3 parçaya kesip içlerini oyun.
- İç harç için tüm malzemeleri karıştırın.(pişirmeden)
- Kabakları doldurup tencereye dizin.
- Ayrı bir tavada tereyağında salçayı kavurun. Sıvıyağı ve suyu da ekleyip birkaç dakika pişirin.
- Sosu dolmaların üzerine gezdirin.
- Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder