31 Aralık 2015 Perşembe

Ali Nazik Kebabı


Patlıcan ne şekilde pişerse pişsin vazgeçilmezdir benim ana yemeklerimde, salatalarımda, mezelerimde.. İnşallah yavaş yavaş tüm tarifleri blogumda da göreceksiniz. Azıcık kendimi aşabilirsem reçelini bile yapmak hayalim:)
Ali Nazik bu yıl iftar davetlerimde sık sık süsledi soframızı.

Malzemeler:
  • 5 patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 Kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
  • Patlıcanları közleyin.
  • Kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
  • Bir tutam tuz ekin.
  • Tereyağını eritin.
  • Soğanı penbeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyin.
  • Biraz kavurduktan sonra domates rendesi, salça ve baharatları ilave edin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip kıymayı pişirin.
  • Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
  • Patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurdu onun üzerine kıymalı harcı ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder