Patlıcan ne şekilde pişerse pişsin vazgeçilmezdir benim ana yemeklerimde, salatalarımda, mezelerimde.. İnşallah yavaş yavaş tüm tarifleri blogumda da göreceksiniz. Azıcık kendimi aşabilirsem reçelini bile yapmak hayalim:)
Ali Nazik bu yıl iftar davetlerimde sık sık süsledi soframızı.
- 5 patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 3 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 domates rendesi
- 5 diş sarımsak
- 1 dolu kaşık tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 Kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Patlıcanları közleyin.
- Kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
- Bir tutam tuz ekin.
- Tereyağını eritin.
- Soğanı penbeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra domates rendesi, salça ve baharatları ilave edin.
- Yarım çay bardağı su ekleyip kıymayı pişirin.
- Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
- Patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurdu onun üzerine kıymalı harcı ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder