
BAKLAVA MÜBAREK:)
Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır.)
- 125 gram margarin
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurdun kaymaklı kısmı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yaklaşık 4-5 su bardağı un
- İçi ve üzeri için irice dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Yumuşamış margarini, tereyağı, sıvıyağı ve yoğurdu iyice karıştıralım.
- İçine bir bütün yumurta, diğerinin de beyazını ekleyelim.
- Sirkeyi de ekleyip bir kez daha karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölüp merdane yardımıyla veya elimizle oval şekilde açalım.
- Arasına iri çekilmiş cevizden koyup rulo yapalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvıyağ katıp fırça yardımıyla üzerine sürelim.
- Üzerine tekrar ceviz dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar üzeri turuncu olana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder