HAZIR YUFKA İLE:)
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
- 5 adet patates
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayalım.
- Küp küp doğradığımız soğanı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavuralım.
- Haşlayıp rendelediğimiz patatesleri tavaya koyup biraz daha kavuralım.
- Salçaları ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı iyice çırpalım.
- Yufkaları yarıya kesip her yarıya hazırladığımız sıvı karışımdan 2 yemek kaşığı kadar gezdirip patatesli harçtan koyalım.
- Rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizelim.
- En son kalan sıvı karışımdan böreğin üstüne de sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder