30 Aralık 2015 Çarşamba

Patatesli Kol Böreği

Patatesli Börek 1
HAZIR YUFKA İLE:)
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
  • 5 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı:
  • Patatesleri haşlayalım.
  • Küp küp doğradığımız soğanı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavuralım.
  • Haşlayıp rendelediğimiz patatesleri tavaya koyup biraz daha kavuralım.
  • Salçaları ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir yerde yumurta, süt ve sıvıyağı iyice çırpalım.
  • Yufkaları yarıya kesip her yarıya hazırladığımız sıvı karışımdan 2 yemek kaşığı kadar gezdirip patatesli harçtan koyalım.
  • Rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizelim.
  • En son kalan sıvı karışımdan böreğin üstüne de sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Patatesli Börek 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder