
HEM BESLEYİCİ HEM DOYURUCU NEFİS PİLAV:)
Malzemeler:
- 1 çorba kasesi bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 orta boy domates
- 1 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kasesi sıcak su
- 1 çorba kasesi et suyu
Yapılışı:
- Küp küp doğradığımız soğan ve sarımsakları tereyağında kavurup, salçaları ilave edelim.
- 2 dakika kavrulan salçalara yıkanmış bulgurları ilave edelim.
- Bir kaç dakika da bulgurla birlikte kavurduktan sonra tuzu, baharatları, suyu ve et suyunu ilave edip hızlı ateşte 2-3 dakika kaynatıp, daha sonra kısık ateşe alıp 15 dakika hiç kapağını açmadan pişirilip ocağın altını kapatalım.
- 15 dakika dinlendikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun..
Not: Servis esnasında üzerine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotu serpebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder