30 Aralık 2015 Çarşamba

Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Sarımsaklı Bulgur Pilavı
HEM BESLEYİCİ HEM DOYURUCU NEFİS PİLAV:)
Malzemeler:
  • 1 çorba kasesi bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kasesi sıcak su
  • 1 çorba kasesi et suyu
Yapılışı:
  • Küp küp doğradığımız soğan ve sarımsakları tereyağında kavurup, salçaları ilave edelim.
  • 2 dakika kavrulan salçalara yıkanmış bulgurları ilave edelim.
  • Bir kaç dakika da bulgurla birlikte kavurduktan sonra tuzu, baharatları, suyu ve et suyunu ilave edip hızlı ateşte 2-3 dakika kaynatıp, daha sonra kısık ateşe alıp 15 dakika hiç kapağını açmadan pişirilip ocağın altını kapatalım.
  • 15 dakika dinlendikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun..
Not: Servis esnasında üzerine ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotu serpebilirsiniz..
Sarımsaklı Bulgur Pilavı 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder