Acil misafirler geldiğinde yapılacak benim deyimimle 'kurtarıcı' pastalardan biri evdeki hazır baton keki dilimleyip krema dökmektir. Hazır pasta tabanlarını mümkün olduğunca kullanmıyorum. Ama baton kekler pastalarda daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
- 1 paket ülker dankek
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı tozşeker
- 3/4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nutella
Süslemek İçin:
- 1 poşet toz şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Çilek
Yapılışı:
- Öncelikle süt ve toz şantiyi mikserle çırpın.
- Un, tozşeker, kakao ve sütü karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve nutellayı ilave edip ocağın altını kapatın.
- Pastayı yapacağınız kalıba keki dilimleyip dizin.
- Kremanın yarısını döküp tekrar kek dilimleri koyun.
- Kalan kremayı da döküp, hazırladığınız krem şanti ile süsleyin.
- Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder