31 Aralık 2015 Perşembe

Baton Kekli Pasta



Acil misafirler geldiğinde yapılacak benim deyimimle 'kurtarıcı' pastalardan biri evdeki hazır baton keki dilimleyip krema dökmektir. Hazır pasta tabanlarını mümkün olduğunca kullanmıyorum. Ama baton kekler pastalarda daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
  • 1 paket ülker dankek
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nutella
Süslemek İçin:
  • 1 poşet toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Çilek

Yapılışı:
  • Öncelikle süt ve toz şantiyi mikserle çırpın.
  • Un, tozşeker, kakao ve sütü karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca vanilyayı ve nutellayı ilave edip ocağın altını kapatın.
  • Pastayı yapacağınız kalıba keki dilimleyip dizin.
  • Kremanın yarısını döküp tekrar kek dilimleri koyun.
  • Kalan kremayı da döküp, hazırladığınız krem şanti ile süsleyin.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder