31 Aralık 2015 Perşembe

Patlıcan Kavurması

Patlıcan Kavurması
YİNE PRATİK YİNE SAĞLIKLI 'Zeytinyağlı Patlıcan Kavurması'...
Malzemeler:
  • 2 patlıcan
  • 1 orta boy domates
  • 3-4 sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  • Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  • Suyunu süzüp iyice yıkayın.
  • Patlıcanlara kaynar su döküp 10-15 dakika bekletin.
  • Bu arada tencereye  zeytinyağı koyun.
  • Üzerine minik doğranmış soğanları, domatesleri, biberleri ekleyin.
Patlıcan Kavurma
  • Patlıcanları sıcak sudan çıkarıp suyunu iyice süzün.
  • Tencereye sebzelerin üzerine ekleyin.
  • Sarımsakları doğrayıp ilave edin.
  • Tuzu ve şekeri de ilave edin.
  • Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder