
YİNE PRATİK YİNE SAĞLIKLI 'Zeytinyağlı Patlıcan Kavurması'...
Malzemeler:
- 2 patlıcan
- 1 orta boy domates
- 3-4 sivri biber
- 2 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
- Suyunu süzüp iyice yıkayın.
- Patlıcanlara kaynar su döküp 10-15 dakika bekletin.
- Bu arada tencereye zeytinyağı koyun.
- Üzerine minik doğranmış soğanları, domatesleri, biberleri ekleyin.
- Patlıcanları sıcak sudan çıkarıp suyunu iyice süzün.
- Tencereye sebzelerin üzerine ekleyin.
- Sarımsakları doğrayıp ilave edin.
- Tuzu ve şekeri de ilave edin.
- Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder