30 Aralık 2015 Çarşamba

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek
Kesinlikle denenmesi gereken çikolatalı ama bir o kadar da hafif yumuşacık bir kek..
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 125 gram tereyağ
  • 100 gram çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıcak çikolata toz halinde
  • 2,5 su bardağı un
Çikolatalı Kek1
Yapılışı:
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim
  • Tereyağını da katıp karıştıralım.
  • Diğer tarafta yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
  • Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla köpürtelim.
  • Sarılarını ise tozşekerle boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Sütü de bu karışıma ilave edelim.
  • Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz sıcak çikolatayı ilave edip karıştıralım.
  • Tereyağ, çikolata kaşışımını da ilave edip iyice çırpalım.
  • En son köpürtülmüş yumurta aklarını katıp söndürmeden spatula yardımı ile katlama hareketleri ile homojen kıvamına getirelim.
  • Margarinle yağlanıp, unlanmış yuvarlak cam fırın kabına harcımızı dökelim.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder