
Kesinlikle denenmesi gereken çikolatalı ama bir o kadar da hafif yumuşacık bir kek..
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı süt
- 125 gram tereyağ
- 100 gram çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıcak çikolata toz halinde
- 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritelim
- Tereyağını da katıp karıştıralım.
- Diğer tarafta yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
- Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla köpürtelim.
- Sarılarını ise tozşekerle boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sütü de bu karışıma ilave edelim.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz sıcak çikolatayı ilave edip karıştıralım.
- Tereyağ, çikolata kaşışımını da ilave edip iyice çırpalım.
- En son köpürtülmüş yumurta aklarını katıp söndürmeden spatula yardımı ile katlama hareketleri ile homojen kıvamına getirelim.
- Margarinle yağlanıp, unlanmış yuvarlak cam fırın kabına harcımızı dökelim.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder