
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin:
- Yarım kilo kıyma
- 3 orta boy soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 5-6 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba koyup kuru maya, tuz ve toz şekeri ilave edelim.
- Sonra ortasını havuz şeklinde açalım ve sıvı malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.(Suyunu veya ununu bu duruma göre ayarlayabiliriz, hamur elimize yapışmayacak kıvamda olacak.)
- Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Bu sırada iç malzemelerini karıştırıp iç harcı yapalım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un yardımıyla şekildeki gibi açalım.
- İç harçtan 1 yada 2 yemek kaşığı sürüp, önceden ısıtılmış 210 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Ankastre fırın tepsisinde 5 seferde pişirdim Her tepsiye 3 tane sığacak şekilde yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder