30 Aralık 2015 Çarşamba

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin:
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
 Yapılışı:
  • Unu derin bir kaba koyup kuru maya, tuz ve toz şekeri ilave edelim.
  • Sonra ortasını havuz şeklinde açalım ve sıvı malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.(Suyunu veya ununu bu duruma göre ayarlayabiliriz, hamur elimize yapışmayacak kıvamda olacak.)
  • Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika mayalanmasını bekleyelim.
  • Bu sırada iç malzemelerini karıştırıp iç harcı yapalım.
İç Harcı
İç Harcı
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, un yardımıyla şekildeki gibi açalım.
Lahmacun Hamuru
Lahmacun Hamuru
  • İç harçtan 1 yada 2 yemek kaşığı sürüp, önceden ısıtılmış 210 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Ankastre fırın tepsisinde 5 seferde pişirdim Her tepsiye 3 tane sığacak şekilde yaptım.
Fırına Girmeye Hazır
Fırına Girmeye Hazır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder