
Toprak kapta pişen yemeğin lezzeti bambaşkadır. Yavaş ateşte uzun süre pişen bu yemekte etler ayrı lezzetli sebzeler ayrı lezzetli oluyor.. Tek kelimeyle 'Lokum'...:)
Eğer vaktiniz varsa; eti, etli sebze yemeklerini hatta yaprak sarmasını bile güveç kapta pişirin.. Hem sağlıklı, hem lezzeti kat kat fazla yemekler elde edin...:)
Malzemeler:
- 1 kilo kuzu but
- Kuzunun çember yağı
- 4 orta boy domates
- 2 orta boy patates
- 2 adet acı biber
- 2 adet patlıcan
- 1 baş sarımsak
- 5-6 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
- Orta büyüklükteki güveç kabının içine kuzu çember yağını serelim.
- Kemikli kuzu etini; soğan, sarımsak, tuz ve karabiberle harmanlayıp üzerine ilave edelim.
- Üzerine büyük küpler şeklinde doğradığımız patates ve patlıcanları ilave edelim.
- Acı biberleri de aralara koyup, tekrar tuzunu ekelim.
- 4 adet domatesi yuvarlak yuvarlak doğrayıp üzerlerini kapatalım.
- Kısık ateşte 2 saat pişirelim.
- Daha sonra fırına alıp 200 derece de 20 dakika daha pişirelim.
- 15-20 dakika dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder