30 Aralık 2015 Çarşamba

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç
Toprak kapta pişen yemeğin lezzeti bambaşkadır. Yavaş ateşte uzun süre pişen bu yemekte etler ayrı lezzetli sebzeler ayrı lezzetli oluyor.. Tek kelimeyle 'Lokum'...:)
Eğer vaktiniz varsa; eti, etli sebze yemeklerini hatta yaprak sarmasını bile güveç kapta pişirin.. Hem sağlıklı, hem lezzeti kat kat fazla yemekler elde edin...:)
Malzemeler:
  • 1 kilo kuzu but
  • Kuzunun çember yağı
  • 4 orta boy domates
  • 2 orta boy patates
  • 2 adet acı biber
  • 2 adet patlıcan
  • 1 baş sarımsak
  • 5-6 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
Güveç
Yapılışı:
  • Orta büyüklükteki güveç kabının içine kuzu çember yağını serelim.
  • Kemikli kuzu etini; soğan, sarımsak, tuz ve karabiberle harmanlayıp üzerine ilave edelim.
  • Üzerine büyük küpler şeklinde doğradığımız patates ve patlıcanları ilave edelim.
  • Acı biberleri de aralara koyup, tekrar tuzunu ekelim.
  • 4 adet domatesi yuvarlak yuvarlak doğrayıp üzerlerini kapatalım.
  • Kısık ateşte 2 saat pişirelim.
  • Daha sonra fırına alıp 200 derece de 20 dakika daha pişirelim.
  • 15-20 dakika dinlendirip  servis yapalım.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder