
Merhaba..
Kışın sofralarımız çorbasız olmaz. Şehriye çorbasını tavuk suyu ile veya tavuk parçalarıyla pişiriyorum. Ancak bu kez normal klasik şehriye çorbası tarifimi paylaşacağım sizlerle.. Limonlu şehriye çorbasını nasıl pişirirsiniz? Ben şehriyeyi kavurarak pişiriyorum.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı çeşnili zeytinyağı
- 2 sivri biber
- 1 domates rendesi
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kaynar su
- Maydanoz
- Limon
Yapılışı:
- Tereyağını orta boy tencereye alın.
- Eridikten sonra zeytinyağını ekleyin.
- Dometes rendesi ve doğranmış biberleri de ekleyip kavurun.
- Salçaları, baharatları ve şehriyeyi ekleyip kavurun.
- Tencerenin yarısını az geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- İnce kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder