30 Aralık 2015 Çarşamba

Tek Kişilik Mini Pastacıklar

Pasta
HALLEY PASTA:)
İsminden de anlaşıldığı gibi mini pastacıkların servisi kolay ve çok şık.. Hemde bir tepsi kekten 40 a yakın pastacık çıkıyor. Bu demek oluyor ki kalabalık misafirlerinizi bile bu kadar basit bir keke küçük dokunuşlar yaparak özel bir pasta haline getirip ağırlayabilirsiniz..
Pasta 2
Malzemeler:
Keki için:
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Sosu için:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 çorba kaşığı kakao
Süslemesi için:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet toz şanti
  • Hindistan cevizi
  • Tablet çikolata
Yapılışı:
  • Yumurtaları toz şekerle birlikte 3 dakika çırpalım.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyip bir kez daha karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte elekten geçirip karışıma ilave edelim.
  • Boza kıvamına gelen keki margarinle yağlanmış ve unlanmış kare tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Bu sırada süt ve toz şantiyi krem şanti kıvamına getirip buzdolabına kaldıralım.
  • Kekimiz pişip soğduğunda keklerimizi küçük küpler şeklinde keselim.
  • Sos malzemelerini blendırla biz kez çırpıp kestiğimiz kekleri sosa ve hindistan cevizine bulayalım.
  • Biraz dolapta dinlendirdikten sonra arasını kesip krem şanti ile dolduralım.
  • En son üzerini  krem şanti ve çikolata dilimleri ile süsleyelim.
Afiyet  olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder