KLASİK ANNE POĞAÇASI:)
Benim de orta okuldan beri yaptığım bir poğaça tarifi bu.. Maya içermemesine rağmen yumuşacık.. Hem lezzetli hem doyurucu.. Denedikten sonra eminim misafir için yapılacaklar listesinin 1 numarası olacak..
Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (unun markasına göre miktar değişebilir.)
İç malzemesi:
- 1.5 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
Yapılışı:
- Tüm malzemelerle hamuru yoğuralım.
- Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp arasına hazırladığımız iç harcı koyalım ve bir tarafını diğer tarafına kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun..
NOT: Bu poğaçaları zeytin,ceviz,patatesli iç harç veya kıymalı iç harç ile de hazırlayabilirsiniz. Ben her türlüsünü denedim süper oluyor.
Aynı hamurdan küçük parçalar koparıp hafif bastırıp, üzerine 1 dilim sucuk , domates, biber ve kaşar peyniri koyarak minik pizzacıklar da elde edebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder