30 Aralık 2015 Çarşamba

Kalbura Bastı


KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ?:)
En çok hangi tatlı da iddialıyım diye sorarsanız cevabım ‘kalbura bastı’ olur!
Yapımı uğraştırıcı gibi görünse de sonrasında duyulan o muhteşem lezzet yorgunluğu bir çırpıda alıverir:)
Uğraşın, tadın derim…
Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yaklaşık yarım çay bardağı su
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için:
  • 1 kase ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Yapılışı:
  • Şekeri ve suyu geniş bir tencerede kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10-13 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  • Limonu ilave edip ılınmaya bırakalım.
  • Diğer tarafta 1 çay bardağının içine 1 yumurtayı kırıp üzerini suyla dolduralım. (Yumurta ve su toplamda 1 çay bardağı olacak)
  • 1 paket margarin ve sıvıyağ ile karıştıralım.
  • Unu ve karbonatı eleyerek ilave edelim.
  • Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kevgirin üstünde elimizle açalım.
  • İçine hazırlamış olduğumuz iç harçtan ilave edelim ve oval sekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı giden kurabiyelere ılımış şerbeti dökelim..
Afiyet olsun..
Not: Tarçın tadını yoğun hissetmek isteyenler şerbet kaynadıktan sonra altını kapatıp yarım çay kaşığı tarçın ilave edebilirler. Ben öyle yapıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder