En çok hangi tatlı da iddialıyım diye sorarsanız cevabım ‘kalbura bastı’ olur!
Yapımı uğraştırıcı gibi görünse de sonrasında duyulan o muhteşem lezzet yorgunluğu bir çırpıda alıverir:)
Uğraşın, tadın derim…
Malzemeler:
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yaklaşık yarım çay bardağı su
- Bir çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
İç harcı için:
- 1 kase ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Yapılışı:
- Şekeri ve suyu geniş bir tencerede kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10-13 dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Limonu ilave edip ılınmaya bırakalım.
- Diğer tarafta 1 çay bardağının içine 1 yumurtayı kırıp üzerini suyla dolduralım. (Yumurta ve su toplamda 1 çay bardağı olacak)
- 1 paket margarin ve sıvıyağ ile karıştıralım.
- Unu ve karbonatı eleyerek ilave edelim.
- Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kevgirin üstünde elimizle açalım.
- İçine hazırlamış olduğumuz iç harçtan ilave edelim ve oval sekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı giden kurabiyelere ılımış şerbeti dökelim..
Afiyet olsun..
Not: Tarçın tadını yoğun hissetmek isteyenler şerbet kaynadıktan sonra altını kapatıp yarım çay kaşığı tarçın ilave edebilirler. Ben öyle yapıyorum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder