
PAZAR KAHVALTISI VOL2:)
Yine bol çeşitli bir hafta sonu kahvaltısı:)
- Havuçlu tarçınlı cevizli kek
- Mini köstebek pasta
- Cevizli susamlı poğaça
- Gözleme ve bazlama
- Çörekotlu tuzlu kurabiye
- Patates kızartması
- Sucuk kızartması
- Kahvaltı salatası
- Kuru incir,üzüm,ceviz
- Kahvaltılıklar
Malzemeler:
- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için susam ve çörek otu
Çörek otlu tuzlu kurabiye yapılışı:
- Susam ve çörek otu dışındaki tüm malzemelerde çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Oval şekil verip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Susam ve çörek otu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun..
Masadaki diğer tarifler de ilerleyen günlerde gelecek inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder