30 Aralık 2015 Çarşamba

Kahvaltı Keyfi ve Çörekotlu Tuzlu Kurabiye

kahvaltı 2
PAZAR KAHVALTISI VOL2:)
Yine bol çeşitli bir hafta sonu kahvaltısı:)
  • Havuçlu tarçınlı cevizli kek
  • Mini köstebek pasta
  • Cevizli susamlı poğaça
  • Gözleme ve bazlama
  • Çörekotlu tuzlu kurabiye
  • Patates kızartması
  • Sucuk kızartması
  • Kahvaltı salatası
  • Kuru incir,üzüm,ceviz
  • Kahvaltılıklar

2. Kahvaltı 1
Malzemeler: 
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için susam ve çörek otu
Çörek otlu tuzlu kurabiye yapılışı:  
  • Susam ve çörek otu dışındaki tüm malzemelerde çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
  • Oval şekil verip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. Susam ve çörek otu ile süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun..

Masadaki diğer tarifler de ilerleyen günlerde gelecek inşallah.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder