AĞIZDA DAĞILAN CİNSTEN:)
Malzemeler:
- 1 paket margarin (hamur işi olanından)
- 1 su bardağı nişasta (mısır yada buğday olabilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı olursa iyi olur)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- Üzerine bol pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumuşamış margarini ve pudra şekerini ve sıvıyağı çırpma teli ile iyice çırpalım.
- Kuru malzemeleri ayrı bir yerde eleyip karışıma azar azar ekleyerek yoğuralım.
- Cevizden daha küçük parçalar koparalım ve yuvarlayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca üzerine bol pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun..
Not: Kurabiyeler beyaz olacak. Bunun için 15 dakika sonunda fırının kapağını açıp alt kısmına bakın. Eğer hafif pembeleşmişse kurabiyeler pişmiş demektir. Yumuşak olması sizi yanıltmasın. Fırından çıkarıp soğuduğunda yumuşaklığı gidecektir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder