TURTACIKLAR:)
Malzemeler:
Tart hamuru için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- Yarım Su Bardağı un haline getirilmiş fındık
- 1 Adet Yumurta
- Alabildiği kadar un
- Kalıpları yağlamak için margarin
Kreması İçin:
- yarım litre süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1,5 çay bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Pudra şekeri ve tereyağını mikserle 1 dakika karıştıralım.
- Yumurtayı ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Daha sonra unu ve fındığı katıp yumuşak bir hamur yağuralım.
- Kalıpları margarinle yağlayalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba güzelce yayalım.
- Hamurun kabarmaması için kalıbın en altını çatalla delmeyi unutmayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Bu arada kremayı da hazırlayıp soğuyan tartları kremayla dolduralım.
- Meyvelerle süsleyelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder