29 Aralık 2015 Salı

Vişneli Mini Tart


TURTACIKLAR:)

Malzemeler:
Tart hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Su Bardağı un haline getirilmiş fındık
  • 1 Adet Yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • Kalıpları yağlamak için margarin
Kreması İçin:
  • yarım litre süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  • Pudra şekeri ve tereyağını mikserle 1 dakika karıştıralım.
  • Yumurtayı ekleyip biraz daha karıştıralım.
  • Daha sonra unu ve fındığı katıp yumuşak bir hamur yağuralım.
  • Kalıpları margarinle yağlayalım ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıba güzelce yayalım.
  • Hamurun kabarmaması için kalıbın en altını çatalla delmeyi unutmayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Bu arada kremayı da hazırlayıp soğuyan tartları kremayla dolduralım.
  • Meyvelerle süsleyelim.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder