30 Aralık 2015 Çarşamba

Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı Lahana Sarması
ÇOOKK LEZZETLİ BİR ANA YEMEK DAHA:)
Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy lahana
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • Yarım su bardağı su
Yapılışı:
  • Lahananın yapraklarını tek tek ayıralım, güzelce yıkayalım.
  • Kaynayan su dolu tencereye lahana yapraklarını koyup 5 dakika kaynatalım.
  • Bu arada dolmanın iç malzemelerini geniş bir kapta güzelce karıştıralım.
  • Lahana yapraklarına 1 tatlı kaşığı iç koyarak saralım.
  • Tencereye dizdiğimiz dolmaların hizasına gelecek kadar soğuk su koyalım.
  • Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 30-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Not: Arzuya göre dolmanın sarma işlemi bittikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı salçayı pişirip lahanaların üzerine dökerek pişirebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder