
ÇOOKK LEZZETLİ BİR ANA YEMEK DAHA:)
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy lahana
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3-4 dal taze nane
- 3-4 dal maydanoz
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- Yarım su bardağı su
Yapılışı:
- Lahananın yapraklarını tek tek ayıralım, güzelce yıkayalım.
- Kaynayan su dolu tencereye lahana yapraklarını koyup 5 dakika kaynatalım.
- Bu arada dolmanın iç malzemelerini geniş bir kapta güzelce karıştıralım.
- Lahana yapraklarına 1 tatlı kaşığı iç koyarak saralım.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların hizasına gelecek kadar soğuk su koyalım.
- Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 30-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Not: Arzuya göre dolmanın sarma işlemi bittikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağında 1 yemek kaşığı salçayı pişirip lahanaların üzerine dökerek pişirebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder