30 Aralık 2015 Çarşamba

Kahvaltı Keyfi ve Sarımsak Soslu Köy Peyniri Kızartması

kahvaltı2
PAZAR KAHVALTISI VOL 4:)
Bir cumartesi sabahı kendim için hazırladığım bu kahvaltının benim için özelliği kullanılan ürünlerin organik olmasıdır.
  • Biberli Domates Sosu
  • Sarımsak Soslu Tereyağlı Köy Peyniri Kızartması
  • Sucuk
  • Haşlanmış Yumurta
  • Çilek Reçeli
  • Bazlama
  • Zeytin

kahvaltı 4
Bahçemizde yetişen domates ve biberlerden yaptığım ve bu ikilinin muhteşem uyumunu, o mayhoşluğu bozmadan sadece sıvıyağ da domates ve biberi hafif kavurarak yaptığım yalancı menemen:)
kahvaltı1
Taze ev yapımı bazlama.
Ve bu kahvaltının tadı tuzu benim olmazsa olmazım sarımsak soslu köy peyniri kızartması…
kahvaltı2
Malzemeler:
  • 5-6 dilim köy peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
  • Peynir dilimlerini fazla tuzları gitmesi için akşamdan su dolu bir kaba koyalım.
  • Yapışmayacak bir tavada (ben seramik tava kullandım.) peynirleri birkaç dakika kızartalım.
  • Diğer taraflarını çevirip bir kaç dakika daha kızarttıktan sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine ezilmiş sarımsağı ekleyelim.
  • Bu karışımı peynirlerin üzerine dökelim.  1 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun..
Sarımsak Soslu Peynir Kızartması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder