
PAZAR KAHVALTISI VOL 4:)
Bir cumartesi sabahı kendim için hazırladığım bu kahvaltının benim için özelliği kullanılan ürünlerin organik olmasıdır.
- Biberli Domates Sosu
- Sarımsak Soslu Tereyağlı Köy Peyniri Kızartması
- Sucuk
- Haşlanmış Yumurta
- Çilek Reçeli
- Bazlama
- Zeytin
Bahçemizde yetişen domates ve biberlerden yaptığım ve bu ikilinin muhteşem uyumunu, o mayhoşluğu bozmadan sadece sıvıyağ da domates ve biberi hafif kavurarak yaptığım yalancı menemen:)
Taze ev yapımı bazlama.
Ve bu kahvaltının tadı tuzu benim olmazsa olmazım sarımsak soslu köy peyniri kızartması…
Malzemeler:
- 5-6 dilim köy peyniri
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Peynir dilimlerini fazla tuzları gitmesi için akşamdan su dolu bir kaba koyalım.
- Yapışmayacak bir tavada (ben seramik tava kullandım.) peynirleri birkaç dakika kızartalım.
- Diğer taraflarını çevirip bir kaç dakika daha kızarttıktan sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine ezilmiş sarımsağı ekleyelim.
- Bu karışımı peynirlerin üzerine dökelim. 1 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
- Sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder