30 Aralık 2015 Çarşamba

Türk Kahvesi

KAHVE

BOL KÖPÜKLÜ:)
Herkes kahve yapmayı bilir, yapar da.. Ama herkes hem bol köpüklü , hem tam kıvamlı, hem de bir o kadar lezzetli kahve yapamaz! :)
İşte bu tanımlara uygun halis muhlis türk kahvesinin yapılışı:
Malzemeler:

  • Her fincan içi tepeleme 1 tatlı kaşığı kahve
  • silme 1 tatlı kaşığı şeker
  • kahveyi servis edeceğimiz fincan ölçüsünde soğuk su..

Yapılışı:

  • Önce su ölçülerek konur.
  • Daha sonra kahve ve en son şeker konur.
  • En küçük ocağın altı en kısığında açılır.
  • Kesinlikle karıştırmadan yavaş yavaş pişirilir.
  • Hafif kabarmaya başlayınca köpüğü fincana alınmaya başlanır.
  • Ben her fincana 7 kez köpük alıyorum.

Cezvede hiç köpük bırakmıyorum:)
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder