
BOL KÖPÜKLÜ:)
Herkes kahve yapmayı bilir, yapar da.. Ama herkes hem bol köpüklü , hem tam kıvamlı, hem de bir o kadar lezzetli kahve yapamaz! :)
İşte bu tanımlara uygun halis muhlis türk kahvesinin yapılışı:
Malzemeler:
- Her fincan içi tepeleme 1 tatlı kaşığı kahve
- silme 1 tatlı kaşığı şeker
- kahveyi servis edeceğimiz fincan ölçüsünde soğuk su..
Yapılışı:
- Önce su ölçülerek konur.
- Daha sonra kahve ve en son şeker konur.
- En küçük ocağın altı en kısığında açılır.
- Kesinlikle karıştırmadan yavaş yavaş pişirilir.
- Hafif kabarmaya başlayınca köpüğü fincana alınmaya başlanır.
- Ben her fincana 7 kez köpük alıyorum.
Cezvede hiç köpük bırakmıyorum:)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder