
BİR ANANE TARİFİ DAHA:)
Eskiden ananem bu kurabiyeleri pişirip tencereye koyar, bizde mutfağa gidip geldikçe masanın üstündeki tencerenin içinden birer birer alıp mideye indirirdik:)
Aslında o kurabiyelerin tarifi mevcut değil, ancak deneye deneye ona en yakın tadı bulmuş bulunmaktayım.
Malzemeler:
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
- 1 çorba kaşığı yoğurt (katı yerinden)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Alabildiği kadar un
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri karıştırıp çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Önce yumurta akına sonrada iri kıyılmış cevize batıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun..
Not: Limon kabuğu rendesi ve üzerindeki cevizler olmazsa olmazı...
Margarin sevmeyenler tereyağ ile yapabilir, denenmiş onaylanmıştır:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder