30 Aralık 2015 Çarşamba

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye 1
BİR ANANE TARİFİ DAHA:)
Eskiden ananem bu kurabiyeleri pişirip tencereye koyar, bizde mutfağa gidip geldikçe masanın üstündeki tencerenin içinden birer birer alıp mideye indirirdik:)
Aslında o kurabiyelerin tarifi  mevcut değil, ancak deneye deneye ona en yakın tadı bulmuş bulunmaktayım.
Malzemeler:
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt (katı yerinden)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri karıştırıp çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.
  • Önce yumurta akına sonrada iri kıyılmış cevize batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun..
Not: Limon kabuğu rendesi ve üzerindeki cevizler olmazsa olmazı...
Margarin sevmeyenler tereyağ ile yapabilir, denenmiş onaylanmıştır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder