PASTANE KEKİ TADINDA MERMER KEK GÖRÜNÜMÜNDE:)
Malzemeler:
- 2 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kahve fincanı süt
- 4 yumurta
- 5 kahve fincanı tozşeker
- 8 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kalıbın dibine serpmek için fındık kırığı
- 1 çağ bardağı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı soğuk süt
Yapılışı :
- Yumurtaları ve tozşekeri derin bir kapta yaklaşık 5 dk çırpıyoruz.
- Süt ve sıvıyağı ekleyip bir kez daha çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ekliyoruz.
- Karışım homojen olana kadar çırpıyoruz.
- Damla çikolataları da ekleyip bir kez karıştırıyoruz.
- Kalıbı yağlayıp unladıktan sonra en dibine 2 yemek kaşığı fındık kırığı serpiştiriyoruz.
- Üzerine kek harcını döküyoruz.
- 1 su bardağı kadar harçtan kapta bırakıp kakao ve 2 yemek kaşığı soğuk süt ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Üzerine de kakaolu harcı döküp, soğuk fırına sürüyoruz.
- Fırını 175 dereceye getirip yarım saat kapağını hiç açmıyoruz.
- Piştiğinden emin olduğumuzda kapağını açıp kürdan veya ince bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
- Bıçağı batırdığımızda içi hamur kalmamışsa fırını kapatıp, bir iki dakika daha fırının içine tutarak kekin iyice içini çekmesini sağlıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkan keki kalıptan çıkartıyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder