29 Aralık 2015 Salı

Mermer Kek

Kek 2

PASTANE KEKİ TADINDA MERMER KEK GÖRÜNÜMÜNDE:)
Malzemeler:
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 kahve fincanı süt
  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı tozşeker
  • 8 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kalıbın dibine serpmek için fındık kırığı
  • 1 çağ bardağı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı soğuk süt
Yapılışı :
  • Yumurtaları ve tozşekeri derin bir kapta yaklaşık 5 dk çırpıyoruz.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyip bir kez daha çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ekliyoruz.
  • Karışım homojen olana kadar çırpıyoruz.
  • Damla çikolataları da ekleyip bir kez karıştırıyoruz.
  • Kalıbı yağlayıp unladıktan sonra en dibine 2 yemek kaşığı fındık kırığı serpiştiriyoruz.
  • Üzerine kek harcını döküyoruz.
  • 1 su bardağı kadar harçtan kapta bırakıp kakao ve 2 yemek kaşığı soğuk süt ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Üzerine de kakaolu harcı döküp, soğuk fırına sürüyoruz.
  • Fırını 175 dereceye getirip yarım saat kapağını hiç açmıyoruz.
  • Piştiğinden emin olduğumuzda kapağını açıp kürdan veya ince bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
  • Bıçağı batırdığımızda içi hamur kalmamışsa fırını kapatıp, bir iki dakika daha fırının içine tutarak kekin iyice içini çekmesini sağlıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkan keki kalıptan çıkartıyoruz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder