30 Aralık 2015 Çarşamba

Klasik Parfe

Klasik Parfe
ÇAKMA DONDURMA:)
Bir önceki yazımda tarifini verdiğim kalbura bastı ile birlikte servis yaptığım dondurma tadında klasik parfe tarifi.. Benim gibi şerbetli tatlıları kaymaksız, dondurmasız yiyemeyenler için ideal, kolay, pratik bir tatlı..
Malzemeler:
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 5-6 adet halley bisküvi
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı:
  • Toz şantiyi sütle çırpalım.
  • Küp küp doğradığımız halley bisküvileri cevizi ve damla çikolatayı ilave edip karıştıralım.
  • Buzluğa girebilecek bir kaba doldurup buzlukta en az 5-6 saat bekletelim.
Afiyet olsun..
Not:
Parfeyi tam anlamıyla dondurma gibi isteyenler servisten bir gün önce yapabilirler.
İsteğe göre üzerine meyveli ya da çikolatalı sos gezdirilebilir, bu sayede tek başına bir tatlı olarakta servis edilebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder