30 Aralık 2015 Çarşamba

Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar
HAFİF SEVENLERE:)
Kızartma eşittir vicdan azabıdır benim için.. Hele ki bol domatesli sarımsaklı soslu karışık kızartma.. Bu bir tabak kızartma yaklaşık 1 ekmeği bir oturuşta yedirir insana.. Bayıla bayıla yerim sonrada vicdan azabı çekerim.. Buna birinin dur demesi lazımdı ve patates, kabak, havuç v.s. için actifry imdadımıza yetişti. Azıcık yağ ile rahatlıkla kızartma yiyebiliyoruz artık.. Aslında patatesi fırında da pişirebiliriz ama bana aynı lezzeti vermiyor.. Ancak karnabahar için aynı şey geçerli değil.. Normalde karnabahar kızartmasını bilirsiniz karnabarlar doğranır, haşlanır, yumurtalı bir karışıma bulanıp bol yağda kızartılır.. Çoookta lezzetli olur tabi:) İşte yine sonunda içim rahat etsin diye karnabaharı da fırında pişirmeyi denedim ve sonuç gerçekten mükemmeldi.. 
Malzemeler:
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri (arzuya göre)
  • Karnabaharı haşlamak için su
Sosu için:
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  • Karnabaharı minik minik doğrayıp haşlayalım.
  • Yağlanmış fırın kabına haşladığımız doğrayıp haşladığımız karnabaharı dizelim.
  • Ayrı bir kaba yumurtaları kıralım.
  • Un, yağ ve tuzu ilave edip iyice çırpalım.
  • Bu karışımı da üzerlerine güzelce gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Bir kaseye sarımsakları ezelim ve  üzerine limonun suyunu sıkalım.
  • Yapmış olduğumuz sosu servis tabağına aldığımız yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Ilıkken servis edelim.
  • Dilerseniz üzerine kaşar peyniri serpip 4-5 dakika da bu şekilde fırınlayabilirsiniz.
Karnabahar
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder