
BİR KEK ÇILGININDAN YENİ BİR KEK TARİFİ:)
Aslında tarifi gördüğünüz zaman kekten ziyade bir pandispanyaya benzediğini düşünebilirsiniz.aynen de öyle tam bir pandispanya tadında üstüne krema dök bildiğin yaş pasta..
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 5 kahve fincanı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım.
- Unu ve vanilyayı eleyerek karışıma katalımç
- 2-3 dakika çırpıp, damla çikolataları ekleyelim.
- Margarinle yağlanmış ve unlanmış tepsiye hamurun yarısından biraz fazlasını dökelim.
- Kalan hamura kakao ekleyip tekrar çırpalım.
- Kalan hamuru da kalıba döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Kekte kabartma tozu kullanılmıyor, kekin kabarmasını sağlayan içindeki yumurtalar..
Püf Noktası: Yumurtaları kekimizi yapmaya başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkarmalıyız.Böylece kek daha güzel kabarıyor.
En önemlisi de yumurtalar ve toz şekeri en az 4-5 dakika mikserle çırpmamız gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder