30 Aralık 2015 Çarşamba

Damla Çikolatalı Sünger Kek

Kek2
BİR KEK ÇILGININDAN YENİ BİR KEK TARİFİ:)
Aslında tarifi gördüğünüz zaman kekten ziyade bir pandispanyaya benzediğini düşünebilirsiniz.aynen de öyle tam bir  pandispanya tadında üstüne krema dök bildiğin yaş pasta..
Kek1
Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri iyice çırpalım.
  • Unu ve vanilyayı eleyerek karışıma katalımç
  • 2-3 dakika çırpıp, damla çikolataları ekleyelim.
  • Margarinle yağlanmış ve unlanmış tepsiye hamurun yarısından biraz fazlasını dökelim.
  • Kalan hamura kakao ekleyip tekrar çırpalım.
  • Kalan hamuru da kalıba döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Kekte kabartma tozu kullanılmıyor, kekin kabarmasını sağlayan içindeki yumurtalar..
Püf Noktası: Yumurtaları kekimizi yapmaya başlamadan yarım saat önce buzdolabından çıkarmalıyız.Böylece kek daha güzel kabarıyor.
En önemlisi de yumurtalar ve toz şekeri en az 4-5 dakika mikserle çırpmamız gerekiyor.
Kek3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder