Yaz bitmeden bol bol patlıcan tüketmekte kararlıyım. Patlıcanın her türlüsünü de severek yediğimi daha önce belirtmiştim.
Patlıcan oturtma yaz akşamları için bana göre harika bir yemek. Yanına yoğurt ve karpuzla yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 tane patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane soğan
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Patlıcanları kızartmak için zeytinyağı
Üzeri için:
- Domates biber
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup, yuvarlak doğrayıp tuzlayın.
- Yarım saat bekledikten sonra yıkayıp zeytinyağında kızartın.
- İç harcı için kıymayı kavurun.
- Soğanı, biberi minik minik doğrayıp ekleyin.
- Domates rendesi, salça ve baharatları ilave edin.
- Hazırladığınız harcı kızarmış patlıcanların üzerine dökün.
- Üzerini domates ve biber dilimleriyle süsleyin.
- Suyunu ilave edin.
- 200 derece fırında yarım saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder