31 Aralık 2015 Perşembe

Çikolatalı Kalp Pastacıklar

Çikolatalı Kalp Pastacık
AŞK PASTACIKLARI:)
Herkese kocaman bir merhaba,
Instagram çıktı çıkalı siteyi ihmal ettiğim doğrudur. Orada günde en az bir iki tarif paylaşırken burada ayda bir iki tarif paylaşmam çok severek açtığım siteme haksızlık yaptığımı düşündürüyor. Bundan sonra daha fazla zaman ayırmayı ümit ederek pratik ve bir o kadar da lezzetli mini pastacıklarımın tarifine geçiyorum. Sevgiler selamlar :)
Çikolatalı Kalp Pastacıklar
Malzemeler:
  • 1 paket hazır kakaolu pasta keki
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram sütlü çikolata
Üzeri İçin:
  • Hindistan Cevizi
  • Toz fıstık
Yapılışı:
  • Krema için çikolata haricinde tüm malzemeleri ocakta karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Çikolatayı ilave edin.
  • Pasta kekini kalp kalıpla kesin.
  • Soğuyan kremadan 11 yemek kaşığı kestiğiniz parçanın üzerine sürün.
  • 2. kalbi üzerine koyun.
  • Üzerine ve çevresine krema sürün ve hindistan cevizine bulayın.
  • Toz fıstıkla süsleyin.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder