
Yeni lezzetlere de açık olalım deyip cheesecake yapmaya karar verdim. yemek konusunda en çok güvendiklerimden değerli Oktay usta nın tarifiyle yaptım ve nefis oldu..
Malzemeler:
Tabanı İçin:
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı fındık
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Ara Malzemesi:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket krema
- 400 gram labne peyniri
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 160 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Fındığı ve bisküviyi rondodan geçirelim.
- Tereyağı etirip karışıma ekleyelim.
- İyice karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine yayalım.
- Buzdolabına kaldıralım.
- 3 yumurta ve 1 su bardağı tozşekeri mikserle çırpalım.
- Kremayı ve labne peyniri de ekleyip iyice çırpalım.
- Unu ve vanilyayı da ilave edip karıştıralım.
- Dolaptaki kalıbı çıkarıp karışımı bisküvili tabanın üzerine dökelim.
- 160 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişirelim.
- Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritip tereyağı ile karıştıralım.
- Pişip soğuyan pastanın üzerine sürelim.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder