
GALETA UNLU POĞAÇA
Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 su bardağı un
İç malzemesi:
- 1 kase kıyma
- 1 orta boy soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Bir tutam karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
- Galeta unu
Yapılışı:
- Rendelediğimiz soğanı sıvıyağda kavuralım, daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp pişene kadar kavuralım.
- Baharatları ve tuzunu ekleyip biraz daha pişirip ocağın altını kapatalım.
- Cevizi ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine hazırladığımız iç harçtan bir kaşık koyup oval şekil verelim.
- Galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Not: Üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder