29 Aralık 2015 Salı

Revani


EN TATLI KLASİKLERDEN:)
Daha önce onlarca kez yaptığım ve yiyenler tarafından hep tam not almış bir tarif...Hem çok hafif hem çok pratik hem de tatlı krizini ilk çatalda sonlandıran bi tat :)
Şiddetle tavsiye ederim
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
Yapılışı:
  • Önce şerbeti kaynatalım.
  • Su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.
  • Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpalım.
  • Yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edip karıştıralım.
  • Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince soğuyan şerbeti dökelim.
Afiyet olsun..
Not:Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 13 dakika kaynatmak bence tam oluyor.
Şerbetin altını kapattıktan sonra bir kaç damla limon ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder