EN TATLI KLASİKLERDEN:)
Daha önce onlarca kez yaptığım ve yiyenler tarafından hep tam not almış bir tarif...Hem çok hafif hem çok pratik hem de tatlı krizini ilk çatalda sonlandıran bi tat :)
Şiddetle tavsiye ederim
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
Yapılışı:
- Önce şerbeti kaynatalım.
- Su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.
- Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpalım.
- Yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edip karıştıralım.
- Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince soğuyan şerbeti dökelim.
Afiyet olsun..
Not:Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 13 dakika kaynatmak bence tam oluyor.
Şerbetin altını kapattıktan sonra bir kaç damla limon ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder