30 Aralık 2015 Çarşamba

Şekerpare

Şekerpare 2
DONDURMA EŞLİĞİNDE;)
Yemeğe ya da 5 çayına farketmez ne zaman misafir gelecekse mutlaka şerbetli bir tatlı olur menüde.. Kalburabastı, revani, şekerpare gibi klasik tatlılar da olur bazen baklava yufkasına değişik şekiller vererek ya da internette karşıma çıkmış görüntüsüne hayran kaldığım yeni tatlılar da.. Ama ne olursa olsun şekerparenin yeri hep ayrıdır..
Şekerpare 1
Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Yapılışı:
  • Önce toz şeker ve suyu bir tencerede karıştıralım ve şerbeti kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayan şerbeti yaklaşık 13 dakika daha pişirelim ve birkaç damla limon ilave edip ocağın altını kapatalım.
  • Margarin ve pudra şekerini yoğuralım.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yaklaşık 3,5-4 su bardağı un ekleyelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine ceviz parçaları batıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız tatlıların ilk sıcaklığı geçince ılımış olan şerbeti dökelim.
Afiyet olsun..
Not: Tatlının şerbeti tam olarak çekmediğini düşünürseniz tepsinin üzerine bir kapak kapatabilirsiniz,tatlıyı daha yumuşak sevenler için güzel bir yöntem
Tatlıyı dondurma ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder