30 Aralık 2015 Çarşamba

Düdüklü Tencerede Baharatlı Patates

Baharatlı Patates
MİNNAK PATATES SALATASI:)
Patates; kızartması, yemeği, salatası, püresi hatta tatlısı bile yapılan mucize bir sebze.. Hangi yemeğe katılsa kıvamını değiştirir, lezzetine lezzet katar.. Bu kadar lezzetli olmasına rağmen bir o kadar da faydalıdır..
Baharatlı patatesin her türlüsünü denedim. Instagramdan takip edenler bilir, bizim evde patates hafta da en az dört gün kızarır. Genellikle de actifry da yapılır kızartmalar. Değişiklik olsun diye zeytinyağının içine baharatları atıp öyle kızartmışlığım oluyor arada.. Bazen de yine baharatlı zeytinyağı ile karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş tepside fırınladığım da oluyor. Tabi bu şekilde patatesler en az yarım saatte pişiyor. Eğer acil bir misafiriniz geldi ve ya işten geldiniz karnınız zil çalıyorsa :) bu tarifi hemen uygulayın.. Düdüklü tencere de 10 dakikada helva kıvamına gelen patatesler ortaya çıkıyor:)
Malzemeler:
  • 1 kilo minik patates
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
  • Patatesleri soyup iyice yıkayalım.
  • Düdüklü tencereye koyup üzerine su,zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyelim.
  • 10-15 dakika pişirelim.
  • Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun..
Not: Herkesin düdüklü tenceresi birbirinden farklı olabilir. Buhar çıkmaya başlayıp, ocağın altını kıstıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz.
Baharatları kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Ben kendi damak tadıma göre olan şekilde yazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder