
MEZE, SALATA, KAHVALTILIK:)
Dışarıda yemek yediğimizde ana yemek gelene kadar doyanlardanım ben:) Ezme, lavaş, salata ne varsa biter yemek gelene kadar. Hele de bal tereyağı varsa ana yemeğe yer bile kalmaz bazen.. Açlıktan ziyade sadece salata meze yemekten hoşlandığım için bu durum, yemek mutlaka yarım porsiyon yenir sonra:)
Bu sebeptendir ki ezmenin de diğer mezeler kadar damağımda yeri ayrıdır.. Tarif çok çeşit çok.. şunu da katıyım bunu da katıyım durumu çok yaşanan bir durum.. Sonunda en güzel lezzeti bulmak en güzeli:)
İşte ilki cevizli ezme..
Hem tüm öğünlerde iştah açıcı olarak, hemde ara öğünlerde atıştırmalık olarak yenebilecek bir çeşit salata..
Malzemeler:
- 2 tane domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı:
- Tüm malzemeler karıştırılıp, ekmek dilimleri çörek dilimleri ile servis yapılabilir. Poğaçalarda iç malzemesi olarak kullanılabilir.
Afiyet olsun..
Not:İçeriğe ana malzemeleri yazdım. Salçalar tuzlu olduğundan tuz eklemiyorum, siz damak tadınıza göre ekleyin.
Çay kaşığının ucuyla karabiber, kimyon,kırmızı pul biber, biberiye, kekik, nane ekliyorum. Ve dolu bir yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber.. Baharat sevenler için..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder