31 Aralık 2015 Perşembe

Muzlu Çikolatalı Pasta

Muzlu Çikolatali Pasta
Herkese kocaman merhabalar kucak dolusu sevgiler efendim
Bugün mini mini tek kişilik servisi kolay, görüntüsü şık ve bir o kadar da iştah açıcı nefis pastalarla karşınızdayım...
Çok iddialı oldu bu sözler ama gerçekten çok lezzetli....:) Sitemden ve instagram adresinden bilindiği üzere misafirlere genel de, ikramı kolay tek kişilik minyatür pastalar yapmaya gayret ediyorum. Hem görüntüleri daha çok hoşuma gidiyor hem de servis sırasında kesme dağılma kayma risk yok..
Malzemeler:
Pandispanya için:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Arası İçin:
  • Muz
Üzeri için:
  • Böğürtlen
Yanları İçin:
  • Hindistan cevizi
Muzlu Çikolatalı Pasta
Yapılışı:
  • Öncelikle yumurta ve tozşekeri iyice çırpalım.
  • 3 yemek kaşığı suyu ekleyelim.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyip güzelce çırpalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökelim.
  • 175 derece fırında 20-25 dakika batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
  • İlk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz.
  • Diğer taraftan derin bir tencerede süt, un, tozşeker ve kakaoyu çırparak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağ ve çikolatayı ilave edelim ve eriyene kadar bir kaç dakika kaynatalım.
  • Pişen kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar keselim.
  • Kestiğimiz her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı krema sürüp bir dilim muz koyalım ve 2. yuvarlağı da üzerine kapatalım.
  • Pastanın çevresine de kremadan sürüp hindistan cevizine bulayalım.
  • Üzerini krema sıkma torbası ile süsleyip arzuya göre böğürtlen, çilek v.s koyabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Not:
Krema çikolata içerdiğinden soğuduğunda çikolata donuyor ve kıvamı sertleşiyor. Bunun için krema ılıkken pasta süsleme işlemini bitirmenizi öneririm.
Eğer hemen süslemeyecekseniz kremaya yarım çay bardağı süt ilave edip kısık ateşte 1-2 dakika kıvamını açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder