YUMUŞ YUMUŞ BİR POĞAÇA TARİFİ:)
İç malzemesini arzunuza göre değiştirebileceğiniz çok amaçlı bir mayalı hamur tarifi paylaşıyorum sizlerle..
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 4-4,5 su bardağı un
İç harcı İçin:
- 1 kase kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavuralım.
- Soğanlar şeffaf olunca kıymayı tuzu ve karabiberi ekleyip pişirelim.
- Soğuması için bir kenara bırakalım.
- Diğer tarafta 1 bardak ılık suyun içine şekeri ve toz mayayı ekleyip 5-10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
- Mayalanma işlemi tamamlanınca hamur malzemelerini iyice yoğuralım.
- Hamurun bulunduğu kabın ağzını kapatıp 20-25 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına kıymalı iç harçtan koyup yuvarlayalım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ayçekirdekleri ile süsleyelim.
- Bu şekilde 20 dakika daha mayalandıralım.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra elinize yapışmaması için küçük bir kaseye zeytinyağı koyup elinizi bu yağa batırarak şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder