31 Aralık 2015 Perşembe

Ay Çekirdekli Kıymalı Poğaça

Kıymalı Pogaça
YUMUŞ YUMUŞ BİR POĞAÇA TARİFİ:)
İç malzemesini arzunuza göre değiştirebileceğiniz çok amaçlı bir mayalı hamur tarifi paylaşıyorum sizlerle.. 
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 4-4,5 su bardağı un
İç harcı İçin:
  • 1 kase kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
  • Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavuralım.
  • Soğanlar şeffaf olunca kıymayı tuzu ve karabiberi ekleyip pişirelim.
  • Soğuması için bir kenara bırakalım.
  • Diğer tarafta 1 bardak ılık suyun içine şekeri ve toz mayayı ekleyip 5-10 dakika mayanın kabarmasını bekleyelim.
  • Mayalanma işlemi tamamlanınca hamur malzemelerini iyice yoğuralım.
  • Hamurun bulunduğu kabın ağzını kapatıp 20-25 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına kıymalı iç harçtan koyup yuvarlayalım.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ayçekirdekleri ile süsleyelim.
  • Bu şekilde 20 dakika daha mayalandıralım.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Hamurun mayalanma işlemi bittikten sonra elinize yapışmaması için küçük bir kaseye zeytinyağı koyup elinizi bu yağa batırarak şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun...:)
Ayçekirdekli Kıymalı poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder