Blogumu güncellemek için nefis bir nedenim var bugün: Frenk Tavası!
Efendim Şanlıurfa yöresine ait bu harika kebap, hem domatesi aşırı sevmem hem de öyle diğer kebaplar gibi saatlerce yoğurma derdi olmadığından yani pratik oluşu nedeniyle tam benlik bir lezzet..
Malzemeler:
- 5 adet domates
- 500 gram az yağlı kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tane yeşil biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sosu İçin:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tereyağ
Her yemekte yaptığım gibi bunda da kendi yorumumu ekledim tabi ki. Mesela köftede domates salçası yerine biber salçası kullanmayı seviyorum. Ki zaten bu yemekte yeteri kadar domates var. Bir kaç küçük dokunuş daha var tabi ki..
- Köfteler hazırlanır.
- Domatesler sap kısımları aşağı gelecek şekilde kesikler atılır.
- Aralarında kalan boşluklar köfteler ile doldurulur.
- Fırın kabına zeytinyağı ve salça sürülür.
- Biraz tozşeker serpip, domatesler dizilir.
- Her domatese bir çay kaşığı tereyağı konur.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder