
Malzemeler:
- Yarım kilo pırasa
- 1 çay bardağı zaytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı pirinç
- Su
- Yarım limon
Yapılışı:
- Pırasaları yıkayıp, doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağı ve salçaları ilave edelim.
- Küp küp doğradığımız havuçları da ilave edip 5 dakika kavuralım.
- Daha sonra pırasaları ilave edip 15 dakika kısık ateşte pırasalar sarartalım.
- Tuzu, şekeri, pirinci ilave edip pırasaların hizasına kadar da su ilave edelim 15-20 dakika suyunu çekip, pirinçler pişinceye kadar pişirelim.
- Yarım limon suyu sıkıp ocağın altını kapatalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder